Zelfgemaakte Vanillesuiker

Direct naar het recept


In veel recepten wordt gebruikt gemaakt van vanillesuiker. Vanillesuiker is heel makkelijk om zelf te maken. Bovendien smaakt de eigengemaakte vanillesuiker honderd keer lekkerder dan die uit de winkel.

vanilla-sugar-01

Het enige wat je nodig hebt is suiker, een vanillestokje en een pot om de suiker in te doen.

 

vanilla-sugar-02

Snij het vanillestokje eerst in de lengte door.

 

vanilla-sugar-03

Schraap de zaadjes eruit.

 

vanilla-sugar-04

Voeg de helft van de suiker in de pot.

 

vanilla-sugar-05

Doe de zaadjes bij de suiker.

 

vanilla-sugar-06

Meng de zaadjes met de suiker.

 

vanilla-sugar-07

Snijd het vanillestokje in drieën (indien nodig, maar als je pot groot genoeg is kun je ervoor kiezen ze heel te laten).

 

vanilla-sugar-08

Doe de vanillestokjes bij de suiker.

 

vanilla-sugar-09

Schenk de rest van suiker in de pot.

Dat is alles, sluit de pot goed af en schud en roer de suiker af en toe om de vanille goed te verdelen in de suiker. Na 2-3 weken zal de vanille goed opgenomen zijn in de suiker om te worden gebruikt. Na enige tijd kan de suiker enigszins bruin worden dan weet je dat je suiker een heerlijke vanillesmaak heeft.

 

vanilla-sugar-10

Gebruik vanillesuiker in je koffie, thee of bij het bakken van je baksels.  😀

Zelfgemaakte Vanille Suiker
Print
Zelfgemaakte Vanillesuiker
Zelfgemaakte vanillesuiker is makkelijk te maken. Iedereen zou een potje in hun keukenkast moeten hebben staan.
Zelfgemaakte Vanillesuiker - Recept
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Type Basis, Overig
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 2 weken
Porties
500 ml pot
Ingrediënten
Type Basis, Overig
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 2 weken
Porties
500 ml pot
Ingrediënten
Zelfgemaakte Vanillesuiker - Recept
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er uit.
  2. Indien nodig (afhankelijk van de grootte van je pot) snijd je vanillestokje in drieën.
  3. Voeg de helft van de suiker in een pot en meng met de vanillezaadjes. Voeg de vanillestokjes bij de suiker en vul de pot met de rest van de suiker.
  4. Roer af en toe om de zaadjes goed door te mengen in de suiker. Na 2-3 weken is de vanille goed opgenomen in de suiker en klaar voor gebruik.
Notities
  • De vanillesuiker krijgt na enige tijd een lichtbruine kleur.
  • Als je een vanillestokje voor een ander recept hebt gebruikt, gooi deze dan niet weg, maar voeg het toe aan de vanille suiker (zorg wel dat het stokje gedroogd is). Je kan nooit genoeg vanillestokjes aan de suiker toevoegen.
  • Zorg dat je de suiker in een goed afgesloten pot bewaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home