Zelfgemaakte Vanillesuiker
Zelfgemaakte vanillesuiker is makkelijk te maken. Iedereen zou een potje in hun keukenkast moeten hebben staan.
Porties Prep Tijd
1500 ml pot 5minuten
Passieve Tijd
2weken
Porties Prep Tijd
1500 ml pot 5minuten
Passieve Tijd
2weken
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er uit.
  2. Indien nodig (afhankelijk van de grootte van je pot) snijd je vanillestokje in drieën.
  3. Voeg de helft van de suiker in een pot en meng met de vanillezaadjes. Voeg de vanillestokjes bij de suiker en vul de pot met de rest van de suiker.
  4. Roer af en toe om de zaadjes goed door te mengen in de suiker. Na 2-3 weken is de vanille goed opgenomen in de suiker en klaar voor gebruik.
Notities
  • De vanillesuiker krijgt na enige tijd een lichtbruine kleur.
  • Als je een vanillestokje voor een ander recept hebt gebruikt, gooi deze dan niet weg, maar voeg het toe aan de vanille suiker (zorg wel dat het stokje gedroogd is). Je kan nooit genoeg vanillestokjes aan de suiker toevoegen.
  • Zorg dat je de suiker in een goed afgesloten pot bewaard.