Wolkenbrood
Wolkenbrood is een koolhydraatarm alternatief voor brood. Deze versie van wolkenbrood wordt gemaakt met yoghurt in plaats van roomkaas. Een makkelijk wolkenbrood recept met maar 4 ingrediënten.
Porties Prep Tijd
6broodjes 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
6broodjes 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Splits de eigelen van het eiwit.
  3. Voeg vervolgens de bakpoeder toe aan de eiwitten en (met een schone garde), klop de eieren tot stijve pieken.
  4. Doe in een andere kom de eigelen, Griekse yoghurt en een snufje zout. Mix dit samen tot het geheel lichtgeel wordt en alles goed in elkaar is opgenomen.
  5. Gebruik een spatel om de helft van de eiwitten rustig door het eigeel mengsel te scheppen. Voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe tot het geheel is opgenomen. Let op dat je niet teveel doormengt, want dan verlies je de luchtigheid. Stop met mengen van de eiwitten als deze net zijn opgenomen in het beslag.
  6. Gebruik een lepel om 6 gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen.
  7. Bak ongeveer 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • In plaats van Griekse yoghurt kan je roomkaas gebruiken.
  • In plaats van bakpoeder kan je cream of tartar gebruiken.
  • Je kan wolkenbrood invriezen, laat ze eerst ontdooien voordat je ze opwarmt in bijvoorbeeld de broodrooster.