Surinaamse Bojo Recept
Bojo is een heerlijke cassave / kokostaart. Dit is een veganistische versie van de traditionele taart en omdat er geen bloem wordt gebruikt is het ook glutenvrij.
Porties Prep Tijd
1bojo 5minuten
Kook Tijd
120minuten
Porties Prep Tijd
1bojo 5minuten
Kook Tijd
120minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
  2. Vet een bakblik van 30cm x 20cm in.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel met een spatel tot alles in elkaar is opgenomen.
  4. Schenk het mengsel in het bakblik en bak ongeveer anderhalf tot 2 uur, tot de cake goudbruin en stevig aanvoelt. Als je met een satéprikker in de cake prikt moet deze er niet plakkerig, maar schoon uit komen.
  5. Neem de cake uit de oven zodra deze klaar is en laat het afkoelen in het blik. Eenmaal afgekoeld kan je de cake in blokjes snijden en serveren.
Notities
  • Ik koop bevroren geraspte cassave bij de Surinaamse winkel, maar je kan ook zelf verse cassave raspen. Als je bevroren cassave gebruikt zorg er dan voor dat je de cassave een paar uur van tevoren uit de vriezer haalt zodat het volledig ontdooid is voor je het gaat gebruiken.
  • Ik heb altijd krenten en rozijnen op rum in huis dus die gebruik ik. Maar als je geen rum wilt gebruiken kan je de rum weglaten en in plaats daarvan de krenten en rozijnen even in water laten weken.