Pompoencake
Pompoencake is gemaakt met geraspte pompoen, appel, pecannoten met een bruine suiker en roomkaas frosting. Een pompoen versie van worteltaart.
Porties Prep Tijd
24stukken 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
24stukken 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Pompoencake
Topping: Bruine Suiker Roomkaas Frosting
Instructies
Pompoencake
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een bakblik van 23 x 30 cm met bakpapier.
  2. Zeef bloem, bakpoeder, bak soda, pumpkin pie spice en zout in een kom.
  3. Doe in een andere kom de eieren, olie, lichte basterdsuiker, suiker, vanille extract en citroenrasp. Meng tot een romig geheel.
  4. Doe de mixer op een lagere stand en voeg de bloem toe gevolgd door de geraspte appel en geraspte pompoen. Mix tot alles geheel is opgenomen. Voeg de pecannoten toe en meng nog even kort door tot ze in het beslag zijn opgenomen.
  5. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en zorg dat het gelijk verdeeld is over het blik. Bak het geheel ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven, tot goudbruin, of tot een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen voordat je hem op een rek verder laat afkoelen.
  6. Terwijl de cake afkoelt kan je de frosting maken.
Topping: Bruine Suiker Roomkaas Frosting
  1. Doe de roomkaas, boter, bruine suiker, vanille extract en citroenrasp in een kom en meng tot een romig geheel.
  2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng tot het volledig is opgenomen en romig is.
  3. Eenmaal afgekoeld kan je de cake verder afmaken met bruine suiker roomkaas frosting. Teken met een mes vierkantjes op de frosting en plaats op elk vierkantje een pecannoot.
Notities