Pompoencake

Direct naar het recept


Pompoencake stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer te maken. Ik ben voor dit recept geïnspireerd door een worteltaart recept dat ik zag op AllRecipes en mijn pumpkin pie spice recept. Ik had nog een pompoen en ik wilde m’n pumpkin pie spice gebruiken voor meer dan alleen maar een Amerikaanse pompoentaart. Zo kwam ik op mijn recept voor pompoencake. Het is eigenlijk gewoon een worteltaart waarbij ik de wortel met pompoen heb omgewisseld, maar het werkt en de ingrediënten gaan heel goed samen. Om het geheel af te maken heb ik mijn bruine suiker roomkaas frosting erop gesmeerd. De combinatie was voor mij perfect.

Zelf Pompoencake Maken

Ingrediënten pompoen cake

Om deze pompoencake te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: suiker, pecannoten, lichte basterdsuiker, geraspte appel, geraspte pompoen, eieren, olie, bloem, bak soda, bakpoeder, citroenrasp, vanille extract, pumpkin pie spice en zout. (Een volledige lijst van ingrediënten, inclusief de hoeveelheden, is te vinden in de receptenkaart onderaan de pagina.)

 

Pompoen cake foto's van het zeven van de droge ingrediënten

Begin met het zeven van de droge ingrediënten in een kom, de bloem, bak soda, bakpoeder, pumpkin pie spice en zout.

 

Pompoen cake foto's van het toevoegen van de natte ingrediënten in een kom.

Doe in een andere kom de eieren, olie, lichte basterdsuiker, suiker, citroenrasp en vanille extract.

 

Pompoen cake foto's van het mengen van het beslag en toevoegen van de geraspte appel en pompoen.

Meng tot een romig geheel. Doe de mixer op een lagere stand en voeg de bloem toe gevolgd door de geraspte appel en geraspte pompoen. Mix tot alles geheel is opgenomen.

 

Pompoen cake foto's van het mixen van het beslag en het toevoegen van de pecannoten.

Voeg de pecannoten toe en meng nog even kort door tot ze in het beslag zijn opgenomen.

 

Pompoen cake foto's van het schenken van het beslag in het cake blik.

Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en zorg dat het gelijk verdeeld is over het blik. Bak het geheel ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven, tot goudbruin, of tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

 

Pompoen cake foto's van het insmeren van de cake met frosting.

Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen voordat je hem op een rek verder laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de cake verder afmaken met bruine suiker roomkaas frosting. Teken met een mes vierkantjes op de frosting en plaats op elk vierkantje een pecannoot.

Bekijk mijn recept voor bruine suiker roomkaas frosting voor stap-voor-stap instructies.

 

Pumpkin cake finished resulted zoomed in photo

Ik vind het heerlijk als de frosting over de rand van de cake hangt… Lekker!

 

Pompoencake is gemaakt met geraspte pompoen, appel, pecannoten met een bruine suiker en roomkaas frosting. Een pompoen versie van worteltaart. #pompoen #pompoencake #recept #recepten

Snijd de cake in vierkantjes om te serveren en geniet ervan!

 

Pompoen cake is gemaakt met geraspte pompoen, appel, pecannoten met een bruine suiker en roomkaas frosting. Een pompoen versie van worteltaart. #pompoen #pompoencake #recept #recepten
Pompoen cake is gemaakt met geraspte pompoen, appel, pecannoten met een bruine suiker en roomkaas frosting. Een pompoen versie van worteltaart. #pompoen #pompoencake #recept #recepten
Print
Pompoencake
Pompoencake is gemaakt met geraspte pompoen, appel, pecannoten met een bruine suiker en roomkaas frosting. Een pompoen versie van worteltaart.
Pumpkin Cake is made with grated pumpkin, apples, pecans with a brown sugar and cream cheese frosting. A pumpkin version of carrot cake. #pumpkin #pumpkincake #recipe #recipes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Pompoencake
Topping: Bruine Suiker Roomkaas Frosting
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Pompoencake
Topping: Bruine Suiker Roomkaas Frosting
Pumpkin Cake is made with grated pumpkin, apples, pecans with a brown sugar and cream cheese frosting. A pumpkin version of carrot cake. #pumpkin #pumpkincake #recipe #recipes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
Pompoencake
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een bakblik van 23 x 30 cm met bakpapier.
  2. Zeef bloem, bakpoeder, bak soda, pumpkin pie spice en zout in een kom.
  3. Doe in een andere kom de eieren, olie, lichte basterdsuiker, suiker, vanille extract en citroenrasp. Meng tot een romig geheel.
  4. Doe de mixer op een lagere stand en voeg de bloem toe gevolgd door de geraspte appel en geraspte pompoen. Mix tot alles geheel is opgenomen. Voeg de pecannoten toe en meng nog even kort door tot ze in het beslag zijn opgenomen.
  5. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en zorg dat het gelijk verdeeld is over het blik. Bak het geheel ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven, tot goudbruin, of tot een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen voordat je hem op een rek verder laat afkoelen.
  6. Terwijl de cake afkoelt kan je de frosting maken.
Topping: Bruine Suiker Roomkaas Frosting
  1. Doe de roomkaas, boter, bruine suiker, vanille extract en citroenrasp in een kom en meng tot een romig geheel.
  2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng tot het volledig is opgenomen en romig is.
  3. Eenmaal afgekoeld kan je de cake verder afmaken met bruine suiker roomkaas frosting. Teken met een mes vierkantjes op de frosting en plaats op elk vierkantje een pecannoot.
Notities

2 comments

  1. Candice
    23 oktober 2018

    Ik heb de cake gemaakt. Heb er iets meer kruiden in gedaan omdat ik dat lekkerder vind. Klopt het dat het een beetje een vochtige cake is en geen droge? Sateprikker kwam er droog uit. Vind hem alleen nog een beetje vochtig. Smaak was verder super.

    1. 29 oktober 2018

      Hi Candice,
      Wat leuk dat je de cake hebt gemaakt! Het klopt inderdaad dat het een vochtige cake is. Dat komt door de olie die gebruikt is. Hij droogt daardoor ook niet snel uit 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home