Oud-Hollandse Poffertjes Recept
Poffertjes zijn een heerlijke oud-Hollandse lekkernij. Dit recept gebruikt de traditionele ingrediënten voor poffertjes. Maak nu zelf poffertjes.
Porties Prep Tijd
90poffertjes 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 90minuten
Porties Prep Tijd
90poffertjes 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 90minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe bloem, boekweitmeel, zout en suiker in een kom en meng het kort met een garde.
  2. Voeg de gist toe. Voeg vervolgens al roerende de melk langzaam toe totdat alle melk is toegevoegd. Meng het geheel tot de melk volledig is opgenomen.
  3. Voeg de eieren toe en meng tot je een glad beslag hebt zonder klontjes. (Je kan hier eventueel een staafmixer voor gebruiken.)
  4. Dek de kom met het beslag af met huishoudfolie en laat het ongeveer anderhalfuur op kamertemperatuur staan. Als het beslag heeft gestaan kan je het overschenken in een doseerfles.
  5. Doe de poffertjespan op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Doe boter in alle rondjes. Bak de poffertjes tot de onderkant bruin begint te worden en het beslag ‘droog’ begint te worden van boven. Draai ze dan om, je kan hier een satéprikker of vork voor gebruiken. Als de poffertjes te snel bakken doe het vuur dan wat lager. Als de poffertjes aan beide kanten goudbruin zijn zijn ze klaar. Haal de poffertjes uit de pan en plaats ze op een bord.
  6. Bestrooi de poffertjes rijkelijk met poedersuiker en doe er een lekker klontje boter bij en genieten maar! Poffertjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn  🙂
Notities
  • Als je geen doseerfles hebt kan je eventueel rustig het beslag in de poffertjes pan schenken of een kleine juslepel gebruiken.