Zo Maak Je Heerlijk Verslavende Maizena Koekjes
Zelf Surinaamse Maizena koekjes maken is helemaal niet moeilijk en nog leuk om te doen ook! Het is ook een makkelijk recept om met kinderen te maken.
Porties Prep Tijd
50koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
50koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 ┬║C.
  2. Bekleed een oven bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de boter met de suiker en vanille in een kom en mix tot een romig geheel.
  4. Voeg het ei en een snufje zout toe en mix tot het ei in het beslag is opgenomen.
  5. Voeg de maizena toe en mix tot je er een bal van kan vormen. Het deeg moet zacht en spuitbaar aanvoelen en niet blijven plakken. Als het deeg toch nog plakkerig is, geen paniek. Een beetje plakkerigheid is niet erg als je het deeg maar in een bal kan vormen. Mocht het deeg tocht te plakkerig zijn, voeg dan wat maizena toe tot het niet meer plakkerig is.
  6. De traditionele manier om deze koekjes te maken is door balletjes te rollen van het deeg, deze op het met bakpapier bekleedde bakblik te leggen en met een vork plat drukken. Doop de vork af en toe in wat maizena.
  7. Bestrooi alle koekjes met wat suikermuisjes.
  8. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten af. Let op dat ze niet te bruin worden, ze moeten er nog enigszins wit /licht goud geel uit zien.
Notities
  • Om de suikermuisjes makkelijk op te koekjes te krijgen kun je een vingertop wat vochtig maken (niet te nat!), in de muisjes dopen en zo op het koekje drukken
  • Let op dat je voor een volledig glutenvrij koekje glutenvrije suikermuisjes gebruikt. Niet al het musketzaad is glutenvrij. Als je geen glutenvrij musketzaad kan vinden kan je de koekjes ook zonder de decoratie maken.