Linzer Torte
Linzer Torte is schijnbaar de oudste taart ter wereld. Een klassieke Oostenrijkse taart gemaakt van een kruimelig deeg met aalbessen vulling.
Porties Prep Tijd
16stukken 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
16stukken 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maal de amandelen en hazelnoten fijn een doe ze in een kom. Voeg de bloem, zout, kruidnagel, kaneel, citroenrasp, lichte basterdsuiker en boter toe.
  2. Gebruik een deegsnijder/menger of twee messen om de boter door de overige ingrediënten te snijden tot je een kruimelig geheel krijgt. 
  3. Als je een kruimelig mengsel hebt, voeg dan het ei toe. Gebruik je handen om het geheel tot een deeg te kneden. Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor tot 175 °C / 350 °F.
  5. Neem ongeveer 2/3 van het deeg en druk het in een bakblik van ongeveer 26 cm. Zorg dat je bodem volledig met deeg bedekt en je een mooie, dikke rand maakt van ongeveer 1 cm dik.
  6. Voeg de jam toe, zorg ervoor dat je de hele bodem van de taart bedekt met jam.
  7. Snijd de rest van het deeg in repen. Leg de repen op de taart en maak er een mooi rasterwerk patroon op. Bestrijk het deeg met eigeel.
  8. Versier de Linzer Torte met wat amandelschaafsel en bak het geheel 30-60 minuten af in de oven.