Kerstkransjes
Kerstkransjes maken is super makkelijk. Je kan de kerstkransjes meteen opeten of als decoratie in de kerstboom hangen! Een makkelijk kerstkransjes recept.
Porties Prep Tijd
25koekjes 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
25koekjes 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Koekjesdeeg
Afwerking
Instructies
Koekjesdeeg
  1. Doe alle ingrediënten voor het koekjesdeeg in een kom (bloem, zout, basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp, amandel essence, één ei en boter).
  2. Gebruik twee boterhammessen om alle ingrediënten tot een kruimelig geheel te snijden.
  3. Als je een kruimelig geheel hebt leg je de messen aan de kant en vorm je met je handen het kruimelig geheel tot een deeg en maak er een bal van. Wikkel de bal in plasticfolie en plaats minimaal 15 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het aan de kant.
  5. Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dik. Steek de koekjes uit met een geribbelde uitsteker. Steek vervolgens met een kleinere, ronde uitsteker een gat in het midden van de koekjes uit.
  6. Plaats de uitgestoken koekjes op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Afwerking
  1. Klop een eitje los en bestrijk de koekjes met een beetje ei.
  2. Besprenkel de koekjes met rietsuiker en amandelschaafsel.
  3. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af, tot ze goudbruin zijn .
Notities
  • In plaats van vanillesuiker kan je ook 1 tl vanille extract gebruiken. Mocht  je hiervoor kiezen dan kan je eventueel 25 gram extra suiker toevoegen aan het recept.