Kaasstengels
Kaasstengels zijn echt super makkelijk om zelf te maken. Deze knapperige kaasstengels zijn een hit op elk feestje. Een lekkere snack.
Porties Prep Tijd
8kaasstengels 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
8kaasstengels 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 ┬░C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en plaats er de bladerdeeg vellen op.
  3. Bestrijk de bladerdeeg vellen met ei en strooi en voldoende kaas op.
  4. Neem een stuk bakpapier, leg het boven op de bladerdeeg vellen en rol met een deegroller erover om de kaas goed te laten plakken aan het bladerdeeg.
  5. Haal het bakpapier eraf en snijd de bladerdeeg vellen in repen. Draai de repen in tegengestelde richting en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de kaasstengels in ongeveer 10-15 minuten af in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • Gebruik van ei is optioneel, je kan het eventueel ook weglaten uit het recept.
  • Dit is een heel flexibel recept, je hoeft alleen maar meer/minder bladerdeeg en kaas te gebruiken voor wat je nodig hebt.
  • De kaasstengels zijn het lekkerste als ze direct uit de oven komen. Je kan ze ook van tevoren maken, maar ze worden dan wel ietsje zachter. Als je ze vooraf klaar maakt doe ze dan vlak voor het serveren weer even een paar minuten in de oven. Dan worden ze weer lekker knapperig.