Zelfgemaakte Gezouten Karamel Saus – Salted Caramel
Gezouten Karamel Saus kan je schenken over ijs, taarten, cupcakes, desserts of gebruik het als dip saus, gezouten karamel is altijd wel te gebruiken 🙂
Porties
1portie
Kook Tijd
10minuten
Porties
1portie
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water met suiker aan de kook in een steelpan en laat zo’n 3-4 minuten koken tot je de suiker bruin ziet worden en gaat bubbelen. Roer niet in de pan, als het nodig is, schud of maak een lichte draaibeweging met de pan. Hou de suiker goed in de gaten tot je een mooie goudbruine kleur ziet verschijnen.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe. Meng de boter met een garde in de suiker.
  3. Als de boter is opgenomen, voeg de slagroom en vervolgens de vanille extract toe. Meng weer tot alles is opgenomen en voeg het zout toe. Even goed doorroeren en af laten koelen. De gezouten karamel zal na het afkoelen iets dikker worden.
  4. Gebruik de karamel in je recept of giet het over ijs, taarten, cupcakes, dip er wat fruit in. Genoeg mogelijkheden!
Notities
  • Als de karamel na het afkoelen te dik is geworden kan je wat water toevoegen om het te verdunnen.
  • Als je juist een wat dikkere, fudge-achtige karamel wilt dan kan je de karamel nog iets door laten koken. Wees wel heel voorzichtig hiermee. De karamel wordt heel snel dik als je het terug op het vuur zet.
  • Je kan de karamel ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.