Gesmolten Chocolade Lava Cakejes Waar Je In Wilt Duiken
Deze Gesmolten Chocolada Lave Cakejes zijn het hele jaar door een heerlijk dessert. Stel je voor dat je snijdt in een chocolade cake waar een zachte, warme stroom chocolade uit komt die smelt in je mond.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingredi├źnten
Bestrooien
Instructies
 1. Doe de barbecue aan of verwarm de oven voor tot 220 ┬░C.
 2. Meng 1 eetlepel cacaopoeder met 1 eetlepel bloem in een kleine kom. Vet kleine ovenschaaltjes in en strooi wat van het cacaomengsel erop. Zorg ervoor dat je het teveel aan cacao/bloemmengsel wegtikt. Zet de ovenschaaltjes aan de kant.
 3. Zeef de bloem, cacaopoeder, kaneel en zout in een kom en zet aan de kant.
 4. Plaats een kom over een pan met heet water (au bain marie) en doe de chocola en boter in de kom. Laat dit smelten tot een glad geheel.
 5. Voeg de poedersuiker toe en meng tot het geheel is opgenomen.
 6. Voeg de eieren en eigelen toe en meng tot alles is opgenomen.
 7. Voeg de amaretto en vanille extract toe en meng tot alles is opgenomen.
 8. Voeg bloem en zout toe aan het chocolademengsel en schep dit erdoor tot alles is opgenomen.
 9. Vul de ovenschaaltjes gelijkelijk met het chocolade beslag. Tik de ovenschaaltjes zachtjes op het aanrecht om eventuele luchtbubbels weg te krijgen.
 10. Plaats de ovenschaaltjes in de barbecue of de oven en bak ze ongeveer 14 minuten. Als je de ovenschaaltjes op de barbecue plaatst zorg er dan voor dat je ze op een rekje plaatst en niet rechtstreeks op de barbecue. De cakejes zijn klaar als de randen een beetje stevig aanvoelen en het midden zacht.
 11. Laat de cakejes nog ongeveer 1 minuut buiten de oven of van de barbecue af rusten. Gebruik vervolgens een ovenwant of tang om de cakejes op een bord om te draaien. De cakejes moeten nog warm zijn.
 12. Serveer met ijs of slagroom met wat hazelnootjes en vers fruit.
Notities

Hou de cakejes goed in de gaten. Je wilt niet dat ze te veel door bakken en in het midden stevig worden. Je wilt dat het midden zo zacht is dat de chocolade eruit loopt als je erin snijdt.