Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake
Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en heel makkelijk om te maken. Een heerlijke cake het hele jaar door.
Porties Prep Tijd
12stukken 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
12stukken 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakvorm van 24cm in en bestrooi met bloem.
  2. Doe de suiker, bloem en bakpoeder in een kom en meng even met een garde.
  3. Voeg de eieren, olie, zout, citroenrasp, vanillesuiker en melk toe en mix met een garde tot je een mooi, glad beslag hebt.
  4. Schenk het beslag in de bakvorm en strooi er het fruit gelijkmatig overheen zodat de hele vorm wat fruit heeft.
  5. Plaats in de oven voor ongeveer 45 minuten. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat in de vorm afkoelen op een rek.