Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake

Direct naar het recept


Bublanina is een traditionele Tsjechische cake. “Bublanina” komt van het Tsjechische woord bubbel, waarschijnlijk omdat het beslag rond het fruit op bubbelt. Voor mij was het de naam die het eerst opviel toen ik op zoek was naar een recept voor Tsjechië voor mijn “Bak de Wereld Rond” uitdaging. En nadat ik zag wat er allemaal in ging, fruit van het seizoen in een soufflé-achtig beslag, MOEST ik het gewoon maken. En het was overheerlijk.

Bublanina voor elk seizoen

Je kunt deze cake het hele jaar door wel maken door iedere keer fruit van het seizoen te gebruiken. Meest gebruikte fruit voor deze cake is pruimen, kersen, aardbeien, nectarines, abrikozen en bosbessen, De cake doet me denken aan de Franse clafoutis en de Poolse Pruimentaart die ik laatst had gemaakt.

De Bublanina maken

Veel van de recepten die ik tegen ben gekomen gebruikten extra geklopte eiwit voor meer luchtigheid, maar ik heb besloten om voor de “één kom methode” te gaan. Wat eigenlijk betekent dat je al je ingrediënten behalve het fruit in een kom doet, goed mixt, het fruit er bovenop en hup in de oven. Lekker makkelijk 🙂

Maar ik ga er nog wel even stap-voor-stap doorheen
Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 01

Je hebt nodig, fruit, bloem, suiker, eieren, melk, olie, citroenrasp, vanillesuiker en bakpoeder.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 02

Doe de suiker in een kom.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 03

Voeg de bloem toe.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 04

En de bakpoeder.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 05

Roer dit even met een garde.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 06

Voeg de eieren toe.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 07

De olie.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 08

Een mespuntje zout.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 09

Citroenrasp.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 10

Vanillesuiker (ik gebruik mijn zelfgemaakte vanillesuiker).

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap

En melk.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 12

Even flink met een garde doorroeren tot je een mooi glad beslag krijgt.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 13

Schenk het beslag in een bakvorm.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 14

Doe het fruit er boven en de cake kan de oven in.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 15

Je eindigt met een heerlijk lichte cake.

 

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl | Stap 16Het enige wat je nog hoeft te doen is een stukje afsnijden, een hapje nemen en je voelt de zachte cake smelten in je mond. Overheerlijk!

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl

Dus waar wacht je nog op? Hup, aan de bak!

BEWAAR DE PIN: http://bit.ly/2kNq5kz

Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl
Dit recept is aangepast van en geinspireerd op About Food.
Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl
Print
Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake
Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en heel makkelijk om te maken. Een heerlijke cake het hele jaar door.
Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Bublanina – Tsjechische Bubbel Cake | Een makkelijk, één kom recept voor Bublanina, een Tsjechische Bubbel Cake. Deze cake is luchtig en makkelijk om te maken. Het hele jaar een heerlijke cake. | http://www.cakies.nl
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakvorm van 24cm in en bestrooi met bloem.
  2. Doe de suiker, bloem en bakpoeder in een kom en meng even met een garde.
  3. Voeg de eieren, olie, zout, citroenrasp, vanillesuiker en melk toe en mix met een garde tot je een mooi, glad beslag hebt.
  4. Schenk het beslag in de bakvorm en strooi er het fruit gelijkmatig overheen zodat de hele vorm wat fruit heeft.
  5. Plaats in de oven voor ongeveer 45 minuten. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat in de vorm afkoelen op een rek.

5 comments

  1. Nasrulah
    15 januari 2019

    Nice, welke fruit

    1. 17 januari 2019

      Fruit is naar keuze bijv. bosbessen, aardbeien, frambozen, etc.

  2. Lianne
    20 april 2017

    Klinkt heerlijk en lekker gemakkelijk. Leuke uitdaging ben je aangegaan, met het de wereld rond bakken. 🙂

    1. 22 april 2017

      Dankjewel 🙂 Het is inderdaad ook echt een hele uitdaging!

  3. Hanny
    24 oktober 2016

    Mmm, lekker! Zelf gebruik ik bosvruchten die bevroren zijn en dan strooi ik er wat bloem overheen en dan schep ik het voorzichtig door elkaar. Het fruit zakt dan niet naar de bodem van de cake. Groetjes uit Hongarije van Hanny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home