Bojo met Ananas
Surinaamse Bojo met Ananas is een cassave-kokos cake met stukjes ananas. Deze traditionele Surinaamse cake wordt vaak op feestjes geserveerd.
Porties Prep Tijd
24stukjes 10minuten
Kook Tijd
1-2uur
Porties Prep Tijd
24stukjes 10minuten
Kook Tijd
1-2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet een bakblik van 30cm x 20cm in.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng het geheel met een handmixer tot alles in elkaar is opgenomen.
  3. Schenk het mengsel in het bakblik en bak ongeveer anderhalf tot 2 uur, tot de cake goudbruin en stevig aanvoelt. Als je met een satéprikker in de cake prikt moet deze er niet plakkerig, maar schoon uit komen.
  4. Neem de cake uit de oven zodra deze klaar is en laat het afkoelen in het blik. Eenmaal afgekoeld kan je de cake in blokjes snijden en serveren.
Notities
  • Ik koop bevroren geraspte cassave bij de Surinaamse winkel, maar je kan ook zelf verse cassave raspen. Als je bevroren cassave gebruikt zorg er dan voor dat je de cassave een paar uur van tevoren uit de vriezer haalt zodat het volledig ontdooid is voor je het gaat gebruiken.
  • Ik heb altijd krenten en rozijnen op rum in huis dus die gebruik ik. Maar als je geen rum wilt gebruiken kan je de rum weglaten en in plaats daarvan de krenten en rozijnen even in water laten weken.
  • Je hoeft niet apart ananassap te kopen voor dit recept, je kan het uitlekvocht van de ananas gebruiken (ofwel uit blik, ofwel van een verse ananas). Als je minder vocht hebt dan staat aangegeven dan hoef je dat niet te vervangen met iets anders.
  • De rum in dit recept is extra en optioneel. Je kan dit weglaten als je geen rum wilt gebruiken. Je hoeft het niet te vervangen met iets anders.