Heerlijke Appelflappen
Een makkelijk appelflap recept. Maak deze appelflappen van te voren en warm ze op of eet ze koud. De lekkerste appelflappen maak je zelf!
Porties Prep Tijd
3appelflappen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
3appelflappen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175┬░C. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.
  2. Schil en snijd je appels en blokjes en doe ze in een kom. Voeg de kristalsuiker en kaneel toe en meng tot alle appelblokjes bedekt zijn met suiker en kaneel.
  3. Neem je bladerdeeg vierkantjes, of als je een groot stuk bladerdeeg hebt, snij vierkantjes van 10 x 10 cm. Voeg het appelmengsel toe in de hoek van elk vierkantje, zorg dat ongeveer de helft van het vierkant appeltjes heeft. Bestrijk de randen van het bladerdeeg lichtjes met wat water, maar maak het niet te nat.
  4. Trek nu het deel (de flap) van het bladerdeeg dat geen appel heeft over het deel met appels. Je hebt nu een bladerdeeg driehoek gevuld met appel. Druk met een vork op de randjes van de appelflappen om deze dicht te maken.
  5. Plaats de appelflappen op een met bakpapier bekleedde ovenbakplaat en bestrijk ze met ei. Besprenkel de appelflappen met rietsuiker en plaats ze in de oven. Bak ze in ongeveer 15-20 minuten af, tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • Je kan ook mini versies maken die je makkelijk weg kan happen.
  • Voeg wat zelfgemaakte amandelspijs toe om de appelflap net even anders te maken.