Appelbeignets van Bladerdeeg met Amandelspijs
Appelbeignets van bladerdeeg met amandelspijs kan je makkelijk zelf maken. Deze appelbeignets worden gefrituurd in zonnebloemolie.
Porties Prep Tijd
3appelbeignets 20minuten
Kook Tijd
7minuten
Porties Prep Tijd
3appelbeignets 20minuten
Kook Tijd
7minuten
Ingrediënten
Appelbeignets
Topping
  • 3eetlepels kaneelsuiker3 eetlepels suiker gemengd met 1/2 theelepel kaneel
Materiaal
Voor het bakken/frituren
Instructies
  1. Meng de amandelspijs met de kaneel en boter tot alles is opgenomen
  2. Schil de appel, haal de kern eruit en snijd in dikke plakjes van 1,5 cm – 2 cm dik.
  3. Leg een stuk bladerdeeg dat groot genoeg is voor je appelschijf op je werkblad en bestrijk met wat water. Leg een plak appel op je bladerdeeg en vul het gat met je amandelspijs-mengsel. Bedek de appelplak met een ander stuk bladerdeeg en zorg ervoor dat de randen rond de appelplak goed worden dichtgemaakt. Gebruik een (gekartelde) uitsteker om het met bladerdeeg bedekte appelschijfje uit te snijden, zorg ervoor dat er wat bladerdeeg over is aan de randen dat die goed dicht zijn zodat er geen olie in het bladerdeeg kan komen.
  4. Bak ze in een zonnebloemolie op 190°C gedurende 7-8 minuten tot ze goudbruin zijn. Wanneer het deeg aan de bovenkant begint op te bollen kan je de appelbeignets omdraaien zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin worden.
  5. Laat de appelbeignets iets afkoelen voordat je ze in kaneelsuiker wentelt.
  6. Server de appelbeignets als ze nog warm zijn.
Notities
  • Gebruik zure of zoetzure appels (Goudreinet).
  • Je kunt de appelschijfjes ook voor het vullen even door de kaneelsuiker halen voor extra zoetheid.
  • Als je een grote partij appelbeignets maakt, leg je de uitgesneden appelbeignets in de koelkast totdat je klaar bent om ze te frituren.
  • Je kan appelbeignets in de oven opwarmen. Verwarm de oven voor op 175°C en zet ze 5-8 minuten in de oven.