Verslavende Kaneel en Suiker Popcorn

door Rachel op 09/10/2011

in Overige, Recepten

kaneel en suiker popcorn

Ik was eerlijk gezegd niet van plan om alweer een popcorn recept te plaatsen deze week, maar door een extreem drukke agenda en wat technische problemen moest ik het wel plaatsen. Maar, vrees niet, dit recept is ongelofelijk lekker en zooo verslavend! Ik kwam dit recept tegen op AllRecipes en vond het meteen lekker. Zodra ik deze begin te eten kan ik niet meer stoppen!

Zie hieronder hoe je deze verslavende popcorn kan maken…


Begin met smelten van boter in een steelpan. Voeg hier suiker, water, vanille extract, kaneel en zout aan toe.

 

 

 

 

 


Kook het mengsel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.

 

 

 

 

 

Schenk het botermengsel over wat gepofte popcorn.

 

 

 

 

 

Schud en meng het botermengsel met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.

 

 

 

 

 

Verspreid de met kaneel en suiker bedekte popcorn gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 350°F/175°C gedurende 10-15 minuten. Roer het mengsel om de drie of vier minuten.

 

 

 

 

 

Als de popcorn klaar is en er ongeveer zo uit ziet, neem de bakplaat uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.

 

 

 

 

 

Eenmaal afgekoeld heb je zo een heerlijke schaal met kaneel en suiker popcorn. Mijn advies, verdubbel, nee, verdriedubbel, nee, verviervoudig het recept! Het is het waard ;-)

 

5.0 from 1 reviews

Verslavende Kaneel en Suiker Popcorn
Snack

 

Deze kaneel en suiker popcorn is zo lekker dat je niet zal kunnen stoppen met eten. Het is verslavend lekker!
Ingredients
  • 175 gr gepofte popcorn
  • 42 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 el water
  • ¼ tl vanilla extract
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl zout

Instructions
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Neem een grote kom en plaats daar de popcorn in.
  3. Doe in een steelpan de boter, suiker, water, vanille extract, kaneel en zout en kook het geheel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.
  4. Schenk botermengsel over de popcorn, schud en meng met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.
  5. Verspreid de met kaneel en suiker bedekte popcorn gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak op 150°C gedurende 10-15 minuten. Roer het mengsel om de drie of vier minuten. Neem uit de oven en blijf het mengsel om de paar minuten roeren. Terwijl het mengsel afkoelt zal de popcorn lekker knapperig worden.

2011-10-09

 

{ 6 reacties… lees ze hieronder of voeg één toe }

Renate May 19, 2012 bij 19:47

Wat een heerlijke recepten! Heb nu de popcorn in de oven staan..ben super benieuwd!

Reply

Rachel May 19, 2012 bij 19:54

Dankjewel :) Leuk dat je de popcorn aan het proberen bent, ik ben benieuwd hoe het is gelukt en of je het net zo verslavend vindt als ik!

Reply

Renate May 19, 2012 bij 19:57

had wel wat meer gemaakt..de ‘saus’ verdubbelt. Maar moeten ze de oven pas uit als ze helemaal niet meer plakken? mijn ovenschaal lag namelijk behoorlijk vol :D

Reply

Rachel May 19, 2012 bij 20:13

De popcorn gewoon goed blijven omscheppen als ze in de oven zijn. Ik hoop niet dat je ovenschaal te vol was, ze moeten namelijk wel een beetje ruimte hebben, maar als je goed schept zal het wel goed komen denk ik. Ze moeten niet superveel plakken, maar een klein beetje hoeft niet erg te zijn. Als je ovenschaal niet voor de helft gevuld is met de saus tenminste :D . Als ze tijdens het afkoelen knapperig en ‘droog’ worden dan is het goed gelukt.

Reply

Renate May 19, 2012 bij 20:16

Ze zijn uit de oven… OH MY GOSH… DELICIOUS!!

Reply

Rachel May 19, 2012 bij 20:18

Haha, I’m glad you like it ;-) Mooi dat het gelukt is, geniet ervan!

Reply

Laat Een Reactie Achter

:  

Vorige artikel:

Volgende artikel: